Başarısız Kanal Tedavisi Nasıl Anlaşılır? Başarasız kanal tedavisi belirtileri ve semptomları nelerdir? Kanal tedavisi dişin pulpasında oluşan bir hasarı tedavi etmek için yapılan bir müdehaledir. Enfekte bir kökün kanalındaki bakterileri yok etmek ve doğal dişi kurtarmak için uygulanan yöntemdir. Binlerce hastaya uygulanan kanal tedavi yöntemleri oldukça yüksek bir başarı oranına sahiptir.
Kanal tedavilerinin başarısızlık riski vardır. Başarısız bir kanal tedavisinin belirti ve semptomlarını öğrenmek, tekrar tedavi görmenize ve doğal dişinizi başarılı bir şekilde kurtarmanıza yardımcı olabilir.

Başarısız Kanal Tedavisi Nasıl Anlaşılır?
Başarısız Kanal Tedavisi Belirtileri
Kanal tedavisi belirtileri kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Aşşağıda başarısız kanal tedavisi belirtileri ve semptomları sıralanmıştır;
- Ağrı
- Hassasiyet
- Şişkinlik
- iltihap
- Renk değişikliği
- Çene yapısında kayma
- Sinüs sorunları
Başarısız Kanal Tedavisi Sonrası
Artık “başarısız kanal tedavisi belirtileri ve semptomlarını” tanıdığınıza göre; Kanal tedavisi başarısızlığı yaşıyorsanız, yapmanız gereken ilk şey diş hekiminizle iletişime geçmektir. Diş Hekiminiz ile birlikte kanal tedavinizi değerlendirin. Kanal tedavisi yaptırdığınız dişe ait sorunlardan mutlaka diş hekiminize bahsedin. Detaylı inceleme sonrasında diş hekiminiz başarısız geçen bir kanal tedavinizin nedenlerini size sıralayacaktır. Yapılan tetkik ve muayene sonrasında tekrar sorunun çözümü için diş hekiminiz ile yeni bir tedavi hakkında konuşabilirsiniz.
Kanal Tedavisi Prosedürü
Kök kanal tedavisi prosedürü bu adımları takip eder.
- Lokal anestezi uygulanır ve diş tekrar açılır.
- Bir kaplama varsa, çıkarılmalıdır.
- Kanal dolgusu çıkarılır.
- Dişin içindeki kanallar iyice temizlenir.
- Kanallar doldurulur ve kapatılır.
- Enfeksiyonu önlemek için dolgu yapılır.
- Kalıcı bir kaplama için mümkün olan en kısa sürede tedavi tamamlanmalıdır.
Kanal Tedavisi Uygulanmış Dişin Ömrü Ne Kadardır? isimli videomuzu izleyerek kanal tedavisi hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.