Makaleler

Dişçi Korkusu Nasıl Yenilir?

Dişçi korkusu nasıl yenilir? Diş Hekimi korkusu ile nasıl başa çıkılır? Dental fobi(dentofobi) ve anksiyete ile başa çıkma yöntemleri nelerdir? Halk arasında ”dişçi korkusu” olarak sıkça karşılaştığımız durum bir çok hastamız tarafından bize iletilen sorulardandır. Dişçi korkusu, bir çok insanda var olan bir korkudur. Peki, bu korku ile nasıl başa çıkabiliriz?

Diş hekiminizle korkularınızı ve endişelerinizi paylaşmak, size nelerin bekleyeceğini açıklamaları ve ne yapabileceklerini anlatmaları için onlara fırsat tanır. Diş hekimlerimiz, sizin rahat hissetmenize yardımcı olacak. Diş hekimi ziyaretlerine düzenli olarak gitmek, sağlıklı bir diş yapısına sahip olmak için önemlidir. Bu nedenle, korkularınızın üstesinden gelmek çok önemli.

Gelişen Diş Hekimliği ve Dijital dönüşüm ile birlikte artık bir çok tedavi için yeni uygulamalar gelişmiştir.

Kliniğimizde yapılan diş taşı temizliğinden implant cerrahisi işlemlerine kadar ağrı, korku hissetmeden bu tedaviler yaptırmanız mümkün.

Dentofobi Ne Anlama Gelir?

Dentofobi, diş hekimine veya diş tedavisine karşı aşırı, mantıksız ve kontrol edilemeyen bir korkudur. Bu korku, dişçiye gitmek istememe, dişçi muayenehanelerine yaklaşamama, ağrı ya da sızı gibi diş sorunlarını ertelemek gibi davranışlara yol açabilir. Bu korku, birçok kişide görülebilir ve tedavi edilmediği takdirde diş sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Dentofobi, tedavi edilebilir bir durumdur. Kendinize ve diş sağlığınıza önem vererek, diş hekiminizle işbirliği yaparak, korkunuzu yavaş yavaş yenmeniz mümkündür. Kliniğimiz olarak hastalarımızı çoğu tedavimizde acı, ağrı ve korku hissetmeden tedavi olabiliyor.

Dişçi Korkusu Neden Olur?

Birçok insan diş hekimlerinden korkar bunun birçok sebebi olabilir. Dişçi korkusunun oluşmasında en büyük etmen acı ve ağrı hissidir. Günümüzde diş hekimliği çok gelişmiş bir durumdadır acı ve ağrı hissi duymadan tedavi olmakta mümkündür. Bazı insanlar, diş hekimi tarafından gereksiz bir işlem uygulanacağı veya işlemin başarısız olacağı korkusu nedeniyle endişelenirler. Bu da diş hekimi ziyaretinden korkmalarına neden olabilir. Bireyin diş tedavisi geçmişte kötü bir deneyimle sonuçlandıysa, kişi dişçilerden korkmaya başlar. Bu tür deneyimler, kişinin diş hekimi ziyaretinden korkmasına neden olabilir ve bu korkuyu yenmek zaman alabilir.

Online Randevu Alın

.

Dişçi Korkusuna Karşı Sedasyon

Birçok insan diş prosedürlerinden korkar. Hissedebilecekleri acının yanı sıra savunmasızlıkları ve olası rahatsızlıkları konusunda endişelenirler. Sedasyon diş hekimliği, diş hekimliği çalışmaları sırasında hastaların daha rahat hissetmelerine kesinlikle yardımcı olabilir.

Diş Tedavilerinizi Uyuyarak Yaptırabilirsiniz

Sedasyon ile diş hekimi, diş işlemi öncesinde veya sırasında bir ilaç verir. Sadece bir tür – genel anestezi – hastayı tamamen uykulu bir  hale getirir.
Diş sedasyonu veya uyku diş hekimliğini tercih edebilirsiniz, ancak önce diş hekiminizle konuşun. Diş hekiminizin güvenli ve sağlıklı önerilerde bulunabilmesi için, anesteziye karşı alerjik reaksiyonunuzdan mutlaka bahsedin.

Ek olarak, lokal anestezikler hakkında konuşabilirsiniz. Daha sonra, bu ilaçlar bir diş prosedürü sırasında ağzınızı uyuşturur, böylece ağrı yaşamazsınız. Diş hekimleri genellikle diş eti çizgisi boyunca birkaç yerde bir iğne ile lokal anestezi ilaçları verirler. .

Uyku Diş Hekimliği

İşlem, diş hekiminizin seçtiği sedasyon türüne bağlıdır. Örneğin, oral bir sakinleştirici alıyorsanız, diş hekiminiz bir reçete yazacak ve nasıl alacağınızla ilgili talimatlar verecektir. Bu talimatları uyguladığınız sürece, azalan kaygı ve artan rahatlamadan yararlanacaksınız.

Dental fobinizi yenmenin yolu Dentnis’ten geçiyor!

Sedasyonla implant tedavisi videomuz için tıklayın.

Diş Hekimi korkunuzu yenmeniz için kendinizi güvende hissettiğiniz bir diş hekimi seçebilirsiniz! Bu seçim sonrasında artık çok daha kolay bir şekilde korkularınız ile başa çıkabilirsiniz.

Nişantaşı’nda bulunan Dentnis implantoloji ve Estetik Diş Kliniği olarak hastalarımızı kendi evlerinde hissedecekleri bir klinik ekibi ile çalışıyoruz.