Diş Dolgu Fiyatları 2023
Diş Dolgu Fiyatları 2023, diş dolgusu en yaygın diş hekimliği prosedürlerinden biridir. Temelde diş çürümesinin neden olduğu hasarı onarmak için yapılan bir diş hekimliği tedavi prosedürüdür. Genellikle ağrısız bir işlemdir ve tedavi süreci ise ortalama bir saattir.
Ulusal Sağlık Enstitüleri’ne göre, 20 ila 64 yaşları arasındaki ABD’li yetişkinlerin yaklaşık yüzde 92‘si çürüğe sahip. Dolgu, daha fazla çürümeyi önlemeye yardımcı olur ve dişinizin normal işlevini yerine getirmesine yardımcı olur.

Diş Dolgu Fiyatları 2023
Diş Dolgu Tedavi Süreci
Dolgular genellikle basit bir işlemdir. Başlamak için diş hekiminiz ağzınızı muayene edecek ve boşluğu kontrol etmek için diş aletlerini kullanacaktır. Diş çürüğünün derecesini görmek için dişin veya dişlerin röntgenini çekebilirler.
Diş bölgesini uyuşturmak için lokal anestezi alacaksınız. Bu, herhangi bir ağrıyı önlemeye yardımcı olacaktır. Dolgu sadece diş yüzeyinde ise anesteziye ihtiyacınız olmayabilir.
Bölge uyuştuğunda, diş hekiminiz büyük olasılıkla çürüğü gidermek için diş minesini delmek için bir frezz kullanacaktır. Bazı diş hekimleri lazer veya havalı aşındırma aleti kullanabilir, ancak bu teknikler daha az yaygındır.
Daha sonra diş hekiminiz bölgeyi sterilize edecek ve dolgu için hazırlayacak ve ardından hasarı tedavi edecektir. Bazı dolgu türleri, mavi dalga boyunda bir ışıkla sertleştirilir veya sertleştirilir.
Son olarak, diş hekiminiz dişi parlatacak ve ısırmanızın doğru olduğundan emin olmak için kontrol edecektir.
Uyuşma geçtikten sonra, dolgudan sonra dişiniz biraz ağrılı veya hassas olabilir, ancak normalde ağrınız olmamalıdır. Bir veya iki gün boyunca çok sıcak veya çok soğuk yiyecek ve içeceklerden kaçınmalısınız, ancak çoğunlukla normal rutin gıdalarınızı tüketebilirsiniz.
Diş Dolgusu Fiyatları Neye Göre Belirlenmektedir?
Diş dolgusu fiyatları, dolgu malzemesinin cinsi, dolgu yapılacak dişin konumu ve büyüklüğü, doktorun uzmanlık düzeyi, estetik şekilde yapılacak olması, işlemlerin zorluk derecesi gibi faktörlere göre değişebilir. Hastanın isteğine göre daha kapsamlı işlemlerimiz mevcuttur. Ayrıca, dolgu malzemeleri arasında fiyat farkları bulunmaktadır. Örneğin, katmanlı olarak yapılan kompozit dolgular daha uygun fiyatlarla yapılırken, porselen veya zirkonya dolgular, “Onley” dediğimiz dolgularda fiyatı etkileyen faktörlerdendir. Dolgu malzemesinin ömrüne göre, yerine yenileme ihtiyacı olmayacak olan dolgular vardır. Fiyat belirlenirken, yapılacak işlemlerin detayları, işlem süresi, malzeme kalitesi gibi parametrelerin etkisi olduğunu unutmamakta fayda var.
Diş dolgusu Tedavisinde Hangi Malzemeler Kullanılır?
Dolgu yapılacak olan dişin özellikleri, hastanın özellikleri, ve doktorun tavsiyesine göre değişebilir. Ancak genel olarak kullandığımız malzemeler:
- Amalgam Dolgular: Bu malzeme, gümüşle cıva içerikli bir alaşımdır. Uzun ömürlü, dayanıklı ve uygun fiyatlı olduğu için yaygın olarak kullanılmaktadır. Ancak, amalgam dolgular diş rengine uymamakta ve dişin doğal estetik görünümünü bozmaktadır. İçerisinde cıva bulundurduğu için zararlıdır özellikle diş hekimleri için.
- Kompozit Dolgular: Bu malzeme, diş rengine uyum sağlamakta ve dişin doğal görünümünü koruyan bir malzemedir. Estetik anlamda çok iyi sonuçlar verir. Tek seans ile yapılır rengi beyaz olan dolgulardır. Güvenle tercih edebileceğiniz dolgu çeşitidir.
- Porselen Dolgular: Bu malzemeler, estetik ve dayanıklıdır. Porselen dolgular, diş rengine çok yakın bir renkte olduklarından dişlere uyum sağlamaktadır ve dişin doğal görünümünü koruyan bir malzemedir. Aynı zamanda porselen dolgular amalgam veya kompozit dolgulara göre daha pahalıdır. Tek seansta yapılamıyor ölçü almak gerektiği için iki seansta yapılan dolgu çeşitleridir.
Ayrıca, diş dolgusu yaparken diğer malzemeler de kullanılabilir, bu nedenle doktorunuz sizin için en uygun olan malzemeyi seçmektedir.
Daha detaylı bilgi ve fiyat almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.