Genel

Gülüş Tasarımı Nedir?

Gülüş tasarımı, diş hekimliği alanında bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem, dişlerin görünümünü ve pozisyonunu düzeltmek için kullanılan bir estetik diş hekimliği tekniğidir. Dişlerin boyutlarını, şeklini, renklerini ve aralarındaki boşlukları düzenlemek için kullanılır. Bu sayede hastanın gülüşü daha estetik hale getirilir. Bu tedavi, dişlerin güzelliği ve sağlığını koruma amacına yöneliktir. Estetik Gülüş Tasarımı duygu dünyasına ilişkin birtakım ipuçlarını ve duygu durumumuzu en berrak şekilde açığa vuran bir fizyolojik bir eylemdir. Bununla birlikte, yüzümüzün karakteristik yapısıyla uyum içerisinde olan ya da olması gereken en önemli iletişim aracıdır. Bu tedavi, yalnızca bireylere sağlıklı ve estetik bir gülümseme kazandırmaz. Ruhsal durumunu, mutluluğunu, sevincini ve memnuniyetini en estetik ve etkileyici şekilde, berrak bir ifadeyle dış dünyaya aksettirmesini de sağlar.

Bireyin estetik anlamda bir diş ve ağız problemi varsa bu durum kendisiyle çevresinin arasına bariyerler koymasına, özgüven bakımından yetersizlik hissine kapılmasına sebep olur. Hatta bu bireyler zamanla bu hisler neticesinde gülüşlerini kısıtlayıp, tüm içtenliklerini bastırır hale gelebilirler.

Gülüş tasarımı adı altında, diş ve diş etine yönelik tüm cerrahi işlemler ve estetik gerekçelerle yapılan tüm müdahaleler, en güzel gülüşü elde etmeye yönelik tedavilerdir. “Beyaz Estetik” ile dişe yapılacak uygulamalarla dişlerin estetik görünümü hedeflenir. Pembe Estetik ile diş etlerine estetik bir görünüm kazandırmak amaçlanır.

Zirkonyum diş kaplama, lamina veneer ya da yaprak diş, bonding dolgu, artenemal tekniği ve implant tedavileri diğer estetik diş hekimliği bünyesinde gerçekleştirilen tedavilerle hastalara estetik gülüş ile kaybedilen özgüven de geri verilir.

Kimler Gülüş Tasarımı Yaptırabilir?

Kişinin kendi gülümsemesinden memnun olmaması, gülümserken dişlerinin görünümüyle ilgili mutsuzluk yaşaması durumunda uygulanmaktadır. Kişinin gülüşünü güzelleştirme noktasında kendisinin böyle bir olgunluğa erişmesi gerekir. Gülüşümün daha güzel bir hale gelmesini istiyorum gibi bir istekle başvurması gerekir. Bize geldiğinde hastanın kişiliğini o ilk birkaç dakikada belki on beş dakikada tespit etmek gerekir. Hastalarımız benim gülüşüm şöyle olsun gibi kendini ifade etmeye çalışarak bir resimle gelebiliyorlar.

Güzel bir gülüşe sahip olmak isteyen herkes yaptırabilir, aynı zamanda şu şekilde şikayetleriniz var ise:

  • Dişlerinizde estetik açıdan rahatsızlık duyan kişiler
  • Dişinde renk uyumsuzluğu olan kişiler
  • Dişlerinde boyut, şekil ve pozisyon uyumsuzluğu olan kişiler
  • Dişler arasında boşluk olan kişiler
  • Dişlerinde çürük, sıyrık veya kırıklar olan kişiler
  • Diş etlerinde kayıplar olan kişiler

Gülüş Tasarımında Hangi Süreçlerden Geçilir?

İlk adım, randevu ayarlamaktır. Bu randevuda Dr. Abdulkadir Narin, dişlerinizin mevcut durumunu, sağlık durumunu ve beklentilerinizi tartışacak ve uygun tedavi seçeneklerini belirleyecektir.

Gülüş tasarımını daha iyi görselleştirmek için bilgisayar destekli tasarım (CAD) veya dijital diş tasarımı (DSD) gibi teknolojileri, aynı zamanda gülüş ve ağız içi resimleriniz kullanılır. Bu aşamada, dişlerinizin dijital görüntüleri ve modellemeleri üzerinde çalışarak, planlanan tasarımı daha iyi görebilirsiniz.

Ve mockup uygulaması ile dişlerinize hiç dokunmadan herhangi bir tedavi işlemi yapılmadan planlanan gülüş tasarımını ağzınızda görebilirsiniz. Bu uygulama, alınan ölçüler ile yapılır ve mockup uygulamasının yapıldığı seansta hasta ile doktorun ağız içinde görerek yeniden değerlendirmesi ile düzenlemeler tekrar belirlenebilir.

Değerlendirme sonrasında hastanın onayı ile kalıcı işlemlere başlanır ve hasta istediği gülüşe çok kısa sürede kavuşur.

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Öncelikle yüzünüzün karakteristik yapısı değerlendirilir. Bakışlarla, ten rengiyle ve dudak yapısıyla bir ahenk içerisinde olması hedeflenerek kişiye özel bir estetik gülüş tasarlanır. Kliniğimizde gülüş estetiğine yönelik tedavi yöntemlerimiz ve teknik alt yapımız çok güçlüdür. Gülüş Tasarımı sayesinde her hastamıza özel bir gülüş hedeflenerek tasarlanır. Estetik gülüş sonucu elde etmeye yönelik gerekli tedavi süreci başlatılır.

Yüz Şekli Ne Kadar Önemlidir?

Gülüş tasarımı, diş hekimliği alanında bir estetik tedavidir ve yüz şekli, bu tedavinin önemli bir parçasıdır. Yüz şekli, dişlerin boyutlarını, şeklini, renklerini ve pozisyonlarını belirler. Müdahale yapılırken dişlerin yüz şekline uygun olarak tasarlanması, dişlerin estetik görünümünün yanı sıra fonksiyonlarını da etkileyebilir.
Yüz şeklinizi, tedavi yapmadan önce detaylı bir şekilde inceleriz. Bu sayede, önce beklentileriniz ve hedefleriniz belirlenir ve sonuçlar daha istenilen şekilde elde edilir.

Gülüş Tasarımında Uygulanan Yöntemler Nelerdir?

Gülüş Tasarımı, estetik bir gülüşün arka planında, sağlıklı bir diş ve diş eti yapısı mevcuttur. Bireylerin dişlerinin ve diş etlerinin estetik görünümü aynı zamanda sağlıklı bir ağız yapısına, diş ve diş etine sahip olduğunu da gösterir. Sağlığını yitirmiş bir ağız yapısı, estetik açıdan güzel bir görünüm sergilemede yetersiz kalır. Dişte sağlık temelli olan bir görüntü problemi varsa öncelikle bu problemlere yönelik tedavi süreci uygularız. diş çürüğü varsa bölgeyi temizleriz; diş etinde enfeksiyon oluşmuşsa gerekli tedavilerle bu durumu ortadan kaldırırız ve yeterince sağlıklı bir aşamaya geldiğimiz takdirde kişiye özel olan tasarım sürecini başlatırız. Diş yapısının kısa ya da aralıklı olduğu durumlarda gerekli dolgu ya da kaplama işlemlerini uygularız; diş eksikliği mevcutsa implant tedavi yöntemleriyle bu eksiklikleri gideririz. Kısacası hastalarımızın gülüş estetiğine gölge düşüren tüm sağlık ve görüntü problemlerine yönelik gerekli tedavi yöntemlerini uygularız. Gülüş tasarımı tedavisinde uygulanan yöntemler:

  1. Bonding: Bu yöntem, dişlerin yüzeyine rezin bir malzeme ile estetik düzeltmeler yapılmasını sağlar. Bu yöntem, küçük çapta estetik düzeltmeler için kullanılır.
  2. Lamina diş: Bu yöntem, dişlerin ön yüzüne ince lamina kaplama uygulanması ile estetik düzeltmeler yapılmasını sağlar. Bu yöntem, dişlerin boyutlarını, şeklini ve renklerini değiştirmek için kullanılır.
  3. Zirkonyum diş: Bu kaplama dişleri daha parlak ve estetik görünümlü hale getirir ve aynı zamanda dişlerin daha dayanıklı hale gelmesini sağlar.
  4. Implantlar: Diş kaybı olan bölgelerde diş eksikliğini gideren bir yöntemdir.
  5. Ortodonti: Bu yöntem, dişlerin pozisyonunu ve şeklini düzeltmek için kullanılır.
Gülüş Tasarımı Nedir?

Klinik olarak diş sağlığına ve estetik görünümüne gösterdiğimiz hassasiyeti birebir ölçüde diş eti estetiğine de göstermekteyiz.  Pembe estetik tedavisi yöntemleriyle hastalarımızın gülüş estetiğini sağlamak adına çeşitli yöntemler uygulamaktayız. Diş etleri, dişlerin köklerini muhafaza eden ve onları besleyen yaşamsal alanlarıdır. Birçok diş estetiği ve gülüş estetiği problemi, diş etindeki sorunlardan kaynaklanmaktadır. Bu sorunlar ise diş etinde sebep olduğu estetik kayıplar nedeniyle pembe estetik tedavilerini gerekli hale getirmektedir.

Tüm bu olumsuz diş eti halleri, diş etinin estetik görünümünü yitirmesine neden olur. İşte tam burada “Pembe Estetik” kavramı devreye girer. Diş etlerini, dişlerin yaşam sürdüğü bir temel yapı olarak kabul edersek, pembe estetiğin önemini vurgulamada en sade ve doğru ifadeyi seçmiş oluruz. O halde, bu temel yapıyı en iyi şekilde muhafaza etmek ve belli periyodlar içerisinde profesyonel klinik müdahalelerden istifade etmek hastalar açısından son derece sağlıklı bir yaklaşım olacaktır.

Her yöntem, kişinin diş sağlığı, dişlerin görünümü ve beklentilerine göre seçilir ve en uygun olan yöntem uygulanır.

Gülüş Tasarımı Neden Önemlidir?

Tedavisi geciktirilmiş diş eti problemleri zamanla diş etinde birtakım kayıplara yol açar ve bunun neticesinde dişlerin mevcudiyeti de tehlikeye girer. Diş diziliminin bozulması, diş etlerinin çekilmesi ya da diş taşı oluşumu gibi sorunlar diş etinin estetik açıdan yoksun bir görünüme sahip olmasına neden olur. Diş etini tahrip eden ve diş etinde kayıplara neden olan bu tip sorunların ortadan kaldırılmasının ardından uygulanacak olan pembe estetik, görüntü bakımından da bir iyileşme sağlayacaktır.

Öncelikle bireylerin yüzlerine en yakışan gülüşü belirlediğimiz için yüzün genel hatlarıyla ahenkli bir görüntü ortaya çıkar. Bu sayede bireyler daha özgüvenli gülüşe kavuşurlar. Bu durum ise doğrudan bireylerin iletişim becerilerini ve girişkenliklerini artırır. Estetik bir gülüş sayesinde duygularımızı net bir şekilde karşı tarafa aktarırız ve daha hoş bir etki bırakırız. Ayrıca gülüş estetiği bir anti-aging diş hekimliği uygulaması olduğu için gençleşme yönünden de ciddi faydalar sağlamaktadır. Çünkü gülüş anında beliren olumsuz ya da yetersiz görünüm, bireyleri olduğundan daha yaşlı gösterebilmektedir. Dişlerdeki eksiklik, çapraşıklık ya da sararma dişin estetik görünümünü olumsuz anlamda etkilediği gibi daha bireylerin yaşlı görünmesine neden olabilmektedir. Aynı şekilde diş etlerindeki erime, renk bozukluğu ya da diş çizgisindeki dizilim düzensizliği de estetik kayıplara yol açmakta ve yaşlı görünümü pekiştirmektedir. Bu problemlere yönelik uygulanan tedaviler bireylerde görünüm açısından gençleşme sağlayacaktır.

Gülüş Tasarımı Ve Estetik Görünüm

Sağlıklı ve estetik görünümlü dişleri yine kendisi gibi sağlıklı diş etleri çevreler. Ağız ve onun estetik duruşu, bireylerin her an sergiledikleri ve iletişimlerinde belirleyicilik üstlenen mimiklerinde, konuşma ve ses oluşumu bakımından doğru anlamı ifade etmede yüzdeki kilit noktası haline gelmektedir.

İnsan hayatında böylesine öneme sahip olan bir uzvun sağlıksız olma hali yine hayati anlamda aksaklıklar meydana getirir. Bireylerin yemek alışkanlıklarında dahi değişikliklere gitmesine neden olabilecek bir problem, aslında bireyleri hayati kısıtlamalara sürükleyebilmektedir.

Gülüş Tasarımı Fiyatları 2023

Klinik olarak yaptığımız tedavi planları kişiye göre değişiklikler göstermektedir. Her bireyin tedavi planı aynı olmamakla beraber fiyatlar çok farklı olabiliyor. Gülüş tasarımı yaptırmak için kliniğimize gelen bir bireyin öncelikle beklenti ve isteklerini dinliyoruz. Daha sonra diş görsellerini çekerek birey ile birlikte gülüş analizi yapıyoruz. Gülüşü güzelleştirmeye yönelik müdahaleler her zaman bütün ağıza zirkonyum dişler lamina dişler yapmak değildir. Ordaki bütünlüğü ahenki arttırmaya yönelik yapılacak tedavilerdir. Gülüş tasarımı kapsamında yapılan tedavilerimiz hakkında bilgi almak için diş görselleriniz ile Whastapp üzerinden bize ulaşın. Gülüş tasarımı fiyatları için ilgili sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

MERAK EDİLENLER

Sıkça Sorulan Sorular

Tedavinin süresi, tedavinin yapılması gereken dişlerin sayısı, tedavinin içinde yapılması gereken yöntemlere göre değişebilir. Örneğin, diş renklerinin değiştirilmesi için yapılan bir tedavi daha kısa sürede tamamlanabilirken, dişlerin boyutlarının ve pozisyonlarının değiştirilmesi için yapılan bir tedavi daha uzun sürebilir. Genellikle, birkaç seans içinde tamamlanabilir. Ancak, daha kapsamlı tedaviler için daha fazla seans gerekebilir. Her durumda diş hekimi tarafından yapılacak tedavinin süresi, hastanın diş sağlığı, dişlerin görünümü ve beklentileri göz önünde bulundurularak belirlenir. Genel itibari ile gülüş estetiği içerisinde zirkonyum diş, diş beyazlatması, farklı kaplama türleri, diş etleri tedavisi başta olmak üzere gerekli olan her türlü tedavinin eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi gerekmektedir. Buna bir de ortodonti tedavisi eklendiği zaman tedavini süresinde farklı değişimler kendini göstermeye başlayacaktır.

Prova seansı, diş hekimi ve hasta arasında dişlerin son halinin nasıl olması gerektiği konusunda anlaşma sağlamak için yapılır. Bu seans, diş hekimi tarafından planlanan estetik sonucun, hastanın beklentileri ve istekleri ile uyumlu olduğunu kontrol etmek için kullanılır. Prova seansı, diş hekiminin dişlerin estetik görünümünü ve pozisyonlarını tasarladıktan sonra, hastanın dişlerinin nasıl görüneceğini göstermek için kullanılır. Bu seans, diş hekimi tarafından hazırlanan prova dişler veya modellere dayanır. Bu sayede, hasta dişlerinin son halini görür ve eğer istenmeyen bir şey varsa diş hekimiyle paylaşabilir. Prova seansı, diş hekimi ve hasta arasında dişlerin son halinin nasıl olması gerektiği konusunda mutabakat sağlamak için önemlidir.

Normal dişlerimiz ile neler yapabiliyorsak bu dişlerimiz ile de onları yapabiliriz. Fakat kendi dişlerimizle ne yapmamamız gerekiyorsa aynı şekilde yapmamaya devam etmeliyiz. Örneğin ağzımızla gazoz kapağı açmak gibi.

Doğal kelimesiyle anlatılmak istenen dışarıdan insanlar gülüş tasarımı yaptırdığımı anlayacak mı? Güzel bir şeyin yapay durma ihtimali yok. Yapılan tasarımın doğal görünümü çok önemli, bizim yakalamaya çalıştığımız şey oradaki güzelliği arttırmak.

Öncelikle model üzerinde karar verilen tasarımı hazırlayıp kişinin dişlerine dokunmadan, yapılan tasarım dişlerin üzerine takılmaktadır. Dolayısı ile bu iletişim zeminini çok ciddi anlamda kuvvetlendiriyor. Bu şekilde hasta istediği tasarımı doğrudan bir model üzerinde ve ağız içinde nasıl durduğunu görüyor. Dolayısı ile final olarak elde edilecek gülüşün önceden bir tasarımını görmek hastayı rahatlatıyor. Bu sayede de finalde yakalanacak olan gülüşte herhangi bir hayal kırıklığı yaşama ihtimali olmuyor.

Hastanın ağzında yapılacak bir işlem yani indirekt yöntemle laboratuvar veya model üzerinden yapılması gerekiyorsa hastanın ağzından bir ölçü alıp ağzın şeklinin bir kalıba dökülmesi yöntemidir. Hastanın ağzında yapılacak olan işlemler hasta üzerinde uygulanmayıp önceden dışarıda bir ortamda laboratuvar ortamında veya klinikte model üzerinde hazırlanması gerektiği zaman hastanın ağzından bir ölçü alıp kalıbının çıkarılması yöntemidir. Ölçü almanın çeşitli teknikleri vardır. Ölçü almada eski geleneksel teknikler olduğu gibi yeni nesil dijital tarama teknikleri de mevcuttur. Geleneksel teknikte hamur gibi bir materyalin ölçü kaşığıyla birlikte ağız içersine yerleştirilip donması beklenir ve çenenin kalıbı materyal donduktan sonra ağızdan çıkartılır. Ağzın ölçüsü modele yansımış olur ve çenenin kalıbını çıkartabilecek bir ölçümüz olmuş olur. Geleneksel teknik dışında dijital tarama yönteminde ise ağız içi kamera sistemlerini kullanmaktayız. Bu kamera sistemleri  saniyede binlerce foto çekerek bu fotoğraf karelerini birleştirip ağız içersindeki görüntüyü net bir sekilde bilgisayar ortamına aktarır ve agız ölçüsünü bilgisayarla tamamlamış olur. Dijital tama yöntemlerinin geleneksel yönteme göre en önemli avantajı bulantı refleksi oluşturan ölçü kaşıklarının kullanılmaması ve hasta konforunun oldukça yüksek olmasıdır.