Makaleler

Diş Hassasiyeti Neden Olur?

Diş Hassasiyeti Neden Olur? Diş hassasiyeti olduğunda, fırçalama, yeme ve içme gibi belirli aktiviteler dişlerinizde anlık veya geçici ağrılara neden olabilir. Hassas dişler tipik olarak aşınmış diş minesinin veya açıkta kalan diş köklerinin sonucudur. Ancak bazen diş hassasiyeti çatlak, kırık diş, aşınmış dolgu veya diş eti hastalığı gibi diğer sebeplerden dolayı ortaya çıkabilir.

Hassas dişlerinizden rahatsızsanız, diş hekiminizi ziyaret edin. Peki! Diş Hassasiyeti Neden Olur? Diş Hassasiyeti Tedavileri Nelerdir?

Diş Hassasiyeti Nedenleri

1- Hassasiyet Önleyici Diş Macunu

Birkaç uygulamadan sonra, hassasiyet önleyici diş macunu bazen hassas dişlerle ilişkili ağrıyı engellemeye yardımcı olabilir. Reçetesiz satılan çeşitli ürünler var. Diş hekiminize hangi ürünün sizin için en uygun olduğunu sorun.

2- Florür

Diş hekiminiz diş minesini güçlendirmek ve ağrıyı azaltmak için dişlerinizin hassas bölgelerine florür uygulayabilir. Ayrıca evde özel bir karışım aracılığıyla uygulanan reçeteli florür kullanımını önerebilir.

3- Hassasiyet ve Bonding

Bazen açıkta kalan kök yüzeyleri, hassas kök yüzeylerine bonding uygulanarak tedavi edilebilir. Lokal anestezi gerekebilir.

4- Greft

Diş kökünüz diş eti dokusunu kaybettiyse, ağzınızın başka bir yerinden az miktarda diş eti dokusu alınabilir ve etkilenen bölge tedavi edilebilir. Bu, açıkta kalan kökleri koruyabilir ve hassasiyeti azaltabilir.

5- Kanal Tedavisi

Hassas dişleriniz şiddetli ağrıya neden oluyorsa ve diğer tedaviler etkili değilse, diş hekiminiz dişin yumuşak çekirdeğindeki (diş özü) sorunları tedavi etmek için kullanılan bir prosedür olan kanal tedavisini önerebilir. Bu basit bir tedavi gibi görünse de, diş hassasiyetini ortadan kaldırmak için en başarılı teknik olarak kabul edilir.
Hassas dişlerin tekrar etmesini önlemek için dişlerinizi günde iki kez yumuşak başlı bir diş fırçası ve florürlü diş macunu ile fırçalayın. Sert fırçalama yerine nazik hareketler kullanın ve aşındırıcı diş macunu kullanmaktan kaçının. Dişlerinizi gıcırdatıyorsanız, diş hekiminizden bir gece plağı isteyin. Diş gıcırdatma dişleri kırabilir ve hassasiyete neden olabilir.

Gazlı içecekler, narenciye ve şarap gibi asitli yiyecek ve içecekleri yerken veya içerken dikkatli olmayı da düşünebilirsiniz – bunların tümü zamanla az miktarda diş minesini çıkarabilir. Asitli sıvılar içtiğinizde dişlerinizle teması sınırlamak için pipet kullanın. Asitli bir maddeyi yedikten veya içtikten sonra ağzınızdaki asit seviyesini dengelemek için su için.

Sizde diş hassasiyeti yaşıyorsanız iletişim adresimizden bize ulaşarak randevu alabilirsiniz.

Doktornarin