Diş etinde oluşan bu durumun ihmal edilmemesi gereklidir. Eğer böyle bir şikayetiniz varsa bir diş hekiminden randevu alıp tedavi olmanızı öneriyoruz. Diş hekimimiz, durumun nedenini belirlemek için sizi muayene edecek ve uygun tedaviyi önerecektir.
Diş eti iltihabı, şişmiş diş etlerinin en yaygın nedenidir. Diş etlerinizin tahriş olmasına ve şişmesine neden olan bir diş eti hastalığıdır. Semptomlar oldukça hafif olabileceğinden birçok kişi iltihap olduğunu bilmez. Ancak tedavi edilmezse sonunda periodontitis adı verilen çok daha ciddi bir duruma ve olası diş kaybına yol açabilir. çoğunlukla kötü ağız hijyeninin bir sonucudur ve bu da diş eti çizgisi ve dişlerde plak oluşmasına neden olur. Plak, zamanla dişler üzerinde biriken bakteri ve yiyecek parçacıklarından oluşan bir filmdir. Plak birkaç günden fazla dişlerde kalırsa tartar olur. Tartar sertleşmiş plaktır. Genellikle tek başına diş ipi (Diş ipi Nasıl Kullanılır?) ve fırçalama ile çıkaramazsınız. Bu, bir diş hekimi görmeniz gereken zamandır. Tartar oluşumu diş eti iltihabına yol açabilir.
Vücudunuzun hamilelik sırasında ürettiği hormonlar, diş etlerinizdeki kan akışını artırabilir. Kan akışındaki bu artış diş etlerinizin daha kolay tahriş olmasına ve şişmeye neden olabilir. Bu hormonal değişiklikler, vücudunuzun tipik olarak diş eti enfeksiyonlarına neden olan bakterilerle savaşma yeteneğini de engelleyebilir.
Vitamin eksikliği, özellikle B ve C vitaminleri, buna neden olabilir. Örneğin C vitamini, dişlerinizin ve diş etlerinizin bakım ve onarımında önemli bir rol oynar. C vitamini seviyeniz çok düşerse, iskorbüt geliştirebilirsiniz. İskorbüt kansızlığa ve diş eti hastalığına neden olabilir. Gelişmiş ülkelerde yetersiz beslenme nadirdir. Mevcut olduğunda, en sık yaşlı erişkinlerde görülür.
Mantar ve virüslerin neden olduğu enfeksiyonlar potansiyel olarak neden olabilir. Herpesiniz varsa, akut herpetik gingivostomatit adı verilen ve diş etlerinin şişmesine neden olan bir duruma yol açabilir. Ağızda doğal olarak bulunan mayanın aşırı büyümesinin bir sonucu olan pamukçuk da şişmeye neden olabilir. Tedavi edilmeyen diş çürüğü, diş apsesine yol açabilir. Diş apsesine ne iyi gelir? gibi bir sorunuz var ise sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Bu belirtiler diş eti hastalıklarının ve diş eti şişmesinin bir belirtisi olabilir ve ihmal edilmemelidir.
Dişleri düzenli fırçalamak ve diş ipi kullanmak bu sayede ağızda bakterilerin birikmesini engellemek en iyi tedavidir. Diş taşı temizliği ve diş hekiminizin yazacağı ilaçlar diş eti şişmesi tedavi edilebilir. 6 ayda bir profesyonel diş temizliği yapılmasını öneriyoruz bu sayede oluşabilecek bir türlü diş eti hastalığına engel olabilirsiniz.
Online
Randevu Alın