Makaleler

20 Yaş Diş Çekimi Nasıl Yapılır?

20 yaş diş çekimi dişin durumuna göre farklı yöntemlerde yapılabilmektedir. Bu yöntemler;

  1. Basit diş çekimi: Uygulanan en kolay methoddur. Bu çekim yönteminin uygulanması için 20’lik dişin, diş etini patlatıp ağızda görünür durumda olması gerekmektedir. Ağızınızın o bölgesi uyuşturularak hissizleştirilir. Ardından diş hekimi dişi özel aletler ile gevşetir ve çekim işlemi yapılır.
  2. Cerrahi çekim: Bu uygulama yöntemi diş, diş etinin altından çıkmadığı(gömülü 20 yaş diş) durumlarda yapılır. Diş hekimimiz diş etini keserek o bölgeyi açar. Dişi çekmeden önce dişi bloklayan kemiği bölgeden alır ve diş çekilir.
  3. Komplike diş çekimi: Diş tek parça olarak çıkartılamayacağı durumlarda bu yönteme başvurulur. Diş parçalara bölünür ve tek tek çıkartılır. Uygulama her uygulamada yapıldığı gibi bölge uyuşturularak yapılır. Basit diş çekimine göre daha uzun sürebilir. Tedavi esnasında diş hekimimiz diş etini keserek dişe erişir. Dişi dikkatlice parçalara böler. Dişin bölünmüş her parçası dikkatle çıkartılır ve bölge dikiş ile kapatılır. İyileşme süreci diğer uygulamalara göre biraz uzun sürebilir.

Lütfen diş hekiminin verdiği talimatlara dikkat ediniz ve kontrollerinizi aksatmayınız.

20 Yaş Diş Çekiminde Acı, Ağrı veya Sızı Hissedilir mi?

Yirmilik diş çekim operasyonunda bölge tamamen uyuşturuluyor yani oraya dair hiçbir şey hissetmeyeceğiniz bir duruma getiriliyor. Ardından işlemler yapılıyor. Hastaların büyük çoğunluğu dişin çekildiğini bile fark etmiyor. Çekim esnasında durum bu iken çekimden sonraki süreç tabii ki bir yara iyileşmesi ve özellikle kemiğin içine yapılan bir müdehalenin olması nedeniyle ağrı olmasa da şişmeyle kendini gösteren bir reaksiyon olarak ortaya çıkıyor. Bu şişme 2 ile 4 gün arasında sürebilmekle. 20 yaş dişleri kesinlikle çekim esnasında ağrısız olarak çekilebilen dişlerdir bu

20 Yaş Diş Çekimi Sonrası Ağrı Ne Zaman Geçer?

Uygulanan tedavi tekniğine göre değişiklik göstermektedir. Genellikle ağrı ilk 24 saat yüksek derecede hissedilir ama ağrı zamanla azalır. 48 saatin ardından bazı bireylerde ılıman, minimal ağrılar sürebilir. Ağrı konusunda çok problem çekmeniz durumda lütfen tedavi yaptırdığınız kliniğe başvurun. İyileşme periyodunda dişe belirli aralıklar ile 15-20 dakika boyunca buz tutulabilir, bu bölgenin şişme isteğini ortadan kaldırır. Gerekli talimatlar kliniğimizde yaptırdığınız çekim sonrasında detaylı bir şekilde veriliyor. Şunu akılda tutmakta fayda var iyileşme süreci kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Ağrılar ve olağan dışı semptomlar hissediyorsanız lütfen tedavi olduğunuz diş kliniği ve hekimi ile iletişime geçin.

Yirmilik Diş Çekimi Sonrası Normal Hayata Dönmek Ne Kadar Sürer?

Tedavinin uygulanma şekline göre zaman değişiklik göstermektedir. Bir günün ardında normal hayatınıza dönebilirsiniz. Tam iyileşme süresi kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Günlük hayatınızda sınırlayacak hiçbir şey kalmaz ancak cerrahi çekimler gibi zor geçen çekimlerden sonra şiş ve ağrıdan kaynaklı normale dönme süresi iki üç günü bulabilir
.

Yirmilik Diş Çekimi Sonrası Bakım ve Beslenme Nasıl Olmalıdır?

  • İyileşmeyi desteklemek ve herhangi bir enfeksiyon oluşumunu engellemek için şu adımlara dikkat ediniz:
  • Çekimin ilk günlerinde yumuşak besinler tüketmeye çalışın sert, kıtır, acı(baharatlı) yemeklerden kaçının. Yoğurt, puding, çorba gibi besinler tüketin. İyileşme süreci ilerledikçe eski yeme şeklinize dönebilirsiniz.
  • Ağız hijyenine dikkat edin olabildiğince nazik ve çekim yapılan bölgeden uzak duracak şekilde dişlerinizi fırçalayın
  • Bölgenin hızlıca iyileşmesi için dinlenin, uyuyun.

Diş hekiminizin verdiği talimatlara dikkat edin kontrolünüzü aksatmayın.