Genel

Zirkonyum Diş Kaplama Nedir?

Çeşitli teknik ve materyallerle gerçekleştirilen bu uygulamalardan biri de zirkonyum diş kaplama tedavisidir. Dişin üzerinde temizlenmesi gereken hastalıklı bir yapı varsa ya da travma nedeniyle kırık oluşmuşsa, bu doku kayıplarını telafi etmeye yönelik uygulanan zirkonyum kaplama tedavisi en ideal uygulamalardan biridir. Metal destekli kaplama çeşitlerinden olmaması sayesinde metal zeminli kaplamalara göre çok daha estetik ve doğal bir görünüm sağlar. Bu açıdan gülüş estetiği tedavileri kapsamında değerlendirilir.

Zirkonyum Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

Kliniğimizde yaptığımız incelemeler doğrultusunda öncelikle zirkonyum kaplama tedavisinin gerekliliğini değerlendiririz. Hastamız açısından tedavinin uygun olduğu kanaatine vardığımız takdirde uygulama yapılacak diş bölgesini uyuşturma işlemini gerçekleştiririz; ardından dişlerde hazırlık aşaması olan şekillendirme işlemini uygularız. Böylelikle dişler ölçü alımına hazır hale gelir. Dişe tam oturacak şekilde estetik ölçülere sahip olan aynı zamanda çevre dokularla uyumlu olan bir restorasyon süreciyle kaplama dişleri hazırlarız. Kaplama dişler yapıştırılmaya hazır hale geldiğinde yapıştırma işlemini gerçekleştirerek tedaviyi tamamlarız.

Zirkonyum Kaplama Avantajları

Diş etleriyle son derece uyumlu olan doku dostu bir estetik diş ve gülüş tedavisidir. Zirkonyum kaplamalarla uyumlu bir birleşme gösteren diş etlerinde bu sayede diş eti hastalıkları görülme riski azalır ve diş etinde koyulaşmaya neden olmaz. Diş temelinde metal olmadığı için yüzeyde mat bir görünüm oluşmaz ve özellikle ön dişlerde elde edilen transparan görüntü, dişin doğal ve estetik duruşunu pekiştirir. Diş yüzeyinde lekelenmeler en aza iner ve diş hassasiyeti oluşmaz.

Zirkonyum Diş Kaplamaları Özellikleri

  1. Doğal görünümlüdür, yapay görünmez gülüş estetiği için çok önemlidir.
  2. Zirkonyum dişlerde renk değiştirme en aza iner çay, kahve, sigara gibi dişlerin rengini değiştiren besinlerden oldukça az derecede etkilenir.
  3. Düzenli şekilde kontrolleri sağlandığı taktirde uzun süreler ağızımda kullanabiliriz.
  4. Oksitlenme ve korozyona karşı dirençlidir
  5. Herhangi bir metal yapı içermezler
  6. Işığı geçiren bir yapıya sahiptir bu sayede doğal görünür.
  7. Düşük seviyede ısı geçirgenliği sayesinde dişte hassasiyet yaratmaz.
  8. Doku dostu diş eti ile uyumludur.
  9. Aşınmalara ve kırılmaya karşı dayanıklıdır.
  10. Ağzınızda koku oluşturmaz tat bırakmaz.

Zirkonyum Diş Ömrü

Diş kaplamalarının ömrünü etkileyen en önemli faktörlerden biri düzenli ve doğru ağız hijyenidir. Dişlerinizi düzenli olarak fırçalamak, diş ipi kullanmak ve diş hekiminizin tavsiyelerine uygun şekilde temizlik yapmak zirkonyum kaplamaların dayanıklılığını artırabilir. Bu şartlara uygun bir zirkonyum dişin ömrü 20 yıla kadar sürebilir. Doktor Abdulkadir Narin’i tercih ederek daha sağlıklı ve gülüşünüz için en uygun zirkonyum diş kaplamasını yaptırabilirsiniz.

Zirkonyum Diş Kaplama Ne Kadar Zaman Alır?

Dişteki problemlerin tespiti ve giderilme süreci sonrasında dişler şekillendirilme işlemine tabi tutulur. Sonrasında alınan ölçülere göre zirkonyum kaplama dişlerin yapım aşaması başlar. Bu işlem 1 hafta kadar sürer. Bir haftanın sonunda hazır olan dişler 10-15 dakika gibi bir sürede dişlere yapıştırılır. Tedavi sonrasında hastalarımız aynı gün içerisinde günlük hayatlarına geri dönebilirler.

Zirkonyum Diş Teknolojisi Nedir?

Zirkonyum diş kaplama tedavisi iki yönde gelişim göstermektedir: bu gelişimlerden biri ölçü alma tekniklerindeki gelişimlerdir; diğeri ise kaplamanın üretim aşamasında meydana gelen gelişimlerdir. Her iki süreçte de artık yoğun olarak dijital imkânlardan faydalanılmaktadır. Bilgisayar destekli taramalarla elde edilen ölçülerdeki diş görüntüsü sayesinde tıpkı bireylerin parmak izlerinin yalnızca kendilerine ait olması gibi dijital araçlarla üretilen dişler de ölçümlerle birebir uyumlu olmaktadır. Bu aşamaların dijital destekli olması, manuel uygulamalardaki hata riskini ortadan kaldırır hem de tedavi süreçlerinin daha kısa sürede nihayetlendirilmesini sağlar. Bu bakımdan dijital destekli tedaviler kusursuz sonuçlar meydana getirmektedir.

Tek Bir Dişe Yapılabilir mi?

Yüzeyinde çürük ya da kırık oluşmuş bir tek dişin varlığında diğer dişlerle estetik ve yapı itibariyle bütünlük sağlanacak şekilde zirkonyum kaplama tedavisi uygulamak mümkündür. Bu uygulama sayesinde estetik fark oluşmaksızın tek dişe kaplama uygulaması yapabilmekteyiz.

Online Randevu Alın

.

Dişimizde Kırık veya Çürük Varsa Yapılabilir mi?

Tedavi uygulanacak bölgedeki mevcut çürük ya da kırığın ne ölçüde derinlik kazandığı bu tekniğin uygulanması noktasında belirleyici faktördür. Bazı durumlarda farklı alternatif çözüm yollarını tercih edebilmekteyiz. Fakat dişi zayıflatacak bir doku kaybına neden olan çürük ya da kırık mevcudiyeti söz konusu ise zirkonyum diş kaplama tedavisi elzem hale gelmiş demektir.

Zirkonyum Diş Kaplama Fiyatları

Zirkonyum Kaplama Fiyatları 2024 Dt. Abdulkadir Narin tarafından kişiye özel olarak tasarlandığı için değişiklik göstermektedir. Yapılacak olan tedavi kapsamında kişiden kişiye göre ve çalışılan laboratuvar nedeniyle değişiklik göstermektedir. En kaliteli ve doğal görünüme sahip olan zirkonia maddesinden elde edilen hastalarımıza tavsiye ettiğimiz en estetik diş kaplama çeşitlerinden bir tanesidir.

Instagram adresimizde daha önce yaptığımız before/after tedavi fotoğraflarımıza göz atabilirsiniz.

Zirkonyum Diş Doğal Görünür mü?

İçerdiği materyal sayesinde doğal diş görünümü elde etmede son derece başarı sağlar. Özellikle ışık geçirgenliği ve diş uçlarına doğru şeffaflaşması sayesinde doğal dişlerden ayırt edilemez bir görüntü sergiler. Ayrıca metal zeminli bir kaplama yöntemi olmadığı için zamanla grileşme ve diş etlerine koyu renk yansıması gibi estetik problemler oluşmaz.

Zirkonyum Diş Kaplama Metal Destekli Porselen Kaplamadan Neden Daha Pahalıdır?

Bunun daha pahalı olmasının temel nedeni gerekli olan rafine iş gücünde kaynaklanmaktadır. Zirkonyum materyali daha yüksek teknolojik alt yapılar gerektirmesinden dolayı daha maliyetli olarak üretilmektedir aynın zamanda bu materyali istediğimiz estetik sonuçta hazırlayabilen istediğimiz adaptasyon özelliklerini hazırlayabilen iş gücü daha maliyetli bir faktör olarak burada karşımızda bulunmakta. Kısacası eski teknoloji ve yeni teknoloji arasındaki maliyet farkından kaynaklanıyor diyebiliriz.

Lamina ve Zirkonyum Arasındaki Farklar Nelerdir?

Bu iki kaplama yöntemleri arasında pek çok farklılık mevcuttur fakat en belirgin olanı; zirkonyum kaplama dişin uygulanabilmesi için öncesinde dişlerde bir kesim işlemi yapılmalıdır. Eğer dişte restorasyon gerektiren durumlar varsa bölgeye zirkonyum kaplama tedavisini uygulamak daha sağlıklı ve yerinde bir yaklaşım olacaktır. Hâlbuki lamina diş kaplamada dişlerin boyutuna yönelik herhangi bir işlem yapılmamaktadır.

Merak ediyorsanız zirkonyum diş mi porselen diş mi? yazımıza da bakabilirsiniz.

Zirkonyum Yerine Lamina Neden Tercih Edilmemektedir?

Zirkonyum diş kaplama dişte çürük ya da kırılma olduğu durumlarda bir doku kaybı yaşanmışsa; dişin diziliminde bir bozukluk varsa; dişe kanal tedavisi uygulanmışsa bir zorunluluk haline gelmektedir. Tüm bu problemler giderilmesi gereken sağlık sorunları olması sebebiyle zirkonyum kaplamayı gerekli kılmaktadır. Hâlbuki lamina kaplamalar tamamıyla estetik amaçlar doğrultusunda uygulanır. Yani dişte sağlıksız bir doku varlığı söz konusu ise bu dişin kesilme işlemine tabi tutulmasına neden olur; fakat lamina kaplama bu doğrultuda uygulanan bir tedavi yöntemi değildir.