
20 Yaş Diş Çekimi
Yirmilik Diş Çekimi Nasıl Gerçekleşir?
Yirmilik diş çekimi ve Yirmilik dişlerin varlığı beraberinde birçok sorunu da getirebilmektedir. Bu problemlerin içinde en rahatsızlık verici olanı ise yirmilik dişin yaratacağı baskı ile diğer dişlerin yapısında sıkışıklık meydana getirmesidir. Bunun sonucunda ise dişlerin diziliminde bozukluk oluşabilmektedir. Bu durum ise fizyolojik sorunlar oluşturduğu gibi ruhsal açıdan da rahatsızlık verici olabilir. Cerrahi Diş Ve 20 Yaş Diş Çekimi Videomuzu tıklayarak izleyebilirsiniz.
Peki, bu yirmilik dişlere müdahale nasıl olur ve bu dişler o bölgeden nasıl alınır? Bu dişlerin kemiğin altında olmasından dolayı cerrahi bir uygulama yapmak gereklidir. Öncelikle söz konusu dişi parçalara bölerek etrafındaki dokuya zarar vermeden küçük parçalar almak suretiyle bölgeden çıkarıyoruz ve ardından bölgenin içini temizleyip köklerden arındırarak fazla kemik çıkıntılarını düzelterek birkaç dikişle bölgeyi kapatıyoruz. Böylelikle dişi alma operasyonu ağrısız bir şekilde beş dakika ile maksimum yarım saat arası bir sürede yapılıyor ve geriye yalnızca ağrısız bir şişliğin iyileşme süreci kalıyor.
Yirmilik Diş Çekimi Ne Zaman Yapılmalıdır?
Bilindiği gibi yirmilik dişler bazı bireylerde daha erken yaşlarda sürerken bazı bireylerde daha ileri yaşlarda ağız içerisinde sürebilmektedir. Bu durumu belirleyen etkenler çene yapısı ve dişin gelişim süreciyle ilgili olabilmektedir. Şayet bireyin diş arkında yer darlığı mevcutsa diş eti, çene kemiğinin yapısı ve komşu diş tarafından engellendiği için daha geç sürmektedir. Böyle bir durumda yirmilik dişler ya diş etinin altında gömülü vaziyette kalıyor ya da ilerleyen yaşlarda yarım vaziyette sürüyor. Esasında sağlıklı bir şekilde ağız içinde sürümünü gerçekleştiren yirmilik dişler muhafaza edilmesi gereken dişlerdir fakat bireylerin diş ve çene yapısı bunu engellediği için ortaya çıkan sağlıksız durumlar nedeniyle çekilmektedir.
Eğer ağız içinde sağlıklı bir şekilde konumunu almış yirmilik dişler varsa diğer dişler gibi muhafaza edilmelidir. Fakat tam sürmemesi ya da yamuk bir şekilde çıkması nedeniyle ağız ve diş sağlığı açısından risk oluşturur vaziyetteyse bu dişler bir an önce çekilmelidir. Yirmilik dişlerin çekimi için en ideal zaman ağız ve diş sağlığını olumsuz olarak etkilemeye başladığı zamandır.
Yirmilik Diş Çekimi Sonrası Nelere Dikkat Etmeliyim?
Yirmilik diş çekimi sonrası hastalarımızı hassas olmaları gereken bir iyileşme süreci beklemektedir. Bu süreçte hastalarımız önerdiğimiz ilaçları aksatmamalı ve operasyon yapılan bölge kanama ihtimali olması nedeniyle soğuk ya da sıcak yiyeceklere karşı korunmalı; bölgeyle besinler çiğnenmemelidir. Özellikle bu dönemde ağız bakımı son derece önemlidir çünkü bölge enfeksiyon oluşumu açısından elverişli durumdadır. Herhangi bir enfeksiyon oluşumunu engellemek için gerekli ağız bakımları aksatılmamalı ve ağız tüm besin artıklarından arındırılmalıdır. İşlem yapılan bölgeyi fırçalarken çok daha yumuşak hareketlerle kanamaya ve zedelemeye sebep vermeyecek şekilde dişler temizlenmelidir.