
Porselen Lamina Diş
Gülüş estetiği bakımından dişlerin ön yüzeylerinin görünür olması, bu görünen yüzeylerdeki estetik problemlerine müdahaleleri gerekli kılmaktadır. Çünkü dişlerin ön yüzeyleri doğrudan yüzün genel görünümünü ve gülüşün yüz ile oluşturduğu ahengi etkilemektedir.
Porselen lamina dişler yani diğer adıyla yaprak porselenler dişlerin ön yüzeylerine yapıştırılmak suretiyle yerleştirilen, 0,3-0,7 mm arası kalınlıkta olabilen çok ince yapıdaki porselen dişlerdir. Yapı itibariyle çok ince olduğu gibi aynı zamanda çok kuvvetli bir materyalden elde edilmektedir. Porselen lamina dişler gülüş estetiği bünyesinde uygulanan gülüş tasarımına yönelik işlemlerdendir. Dişlerin kısa ya da yeterince beyaz olmadığı durumlarda hatta diş kırığı mevcudiyetinde uygulanabilmektedir.
Öncesinde Dişlerimiz Kesilir mi?
Lamina diş uygulaması alttaki dişin sağlığına ve bütünlüğüne herhangi bir zarar verilmemesi hasebiyle diş estetiğine yönelik uyguladığımız en az doku kaybedilen hatta hiç doku kaybı yaşanmayan işlemdir. Lamina diş adeta kontak lenslerin göze yerleştirilmesinde olduğu gibi diş mevcudiyetinde hiçbir değişiklik yaratmadan dişlerin üzerine yapıştırılır. Dolayısıyla net olarak söyleyebiliriz ki bu tedavide herhangi bir diş kesimi söz konusu değildir.
Sağlam Dişe Uygulanabilir mi?
Lamina diş uygulamasının en güzel yanı sağlam dişin yapısında herhangi bir değişikliğe neden olmadan dişin yalnızca estetik görünümünü güzelleştirmeye yönelik bir tedavi yöntemi olmasıdır. Mevcut dişlerin estetik anlamda yetersiz olduğu durumlarda dişin bütünlüğü muhafaza edilerek müdahale edilir.
Her Dişe Uygulanır mı?
Lamina porselen diş tedavisinin teknik anlamda her dişe uygulanabileceğini söyleyebiliriz. Örneğin dişte kırık mevcutsa lamina tedavisi uygulamakta herhangi bir beis yoktur. Aynı şekilde uygulama yapılacak dişte dolgu mevcutsa bu durumda dolguyu da kapsayacak şekilde bir lamina diş tedavisi gerçekleştirilir.“Dişlerimde kırık ya da çürük olduğu durumlarda nasıl bir lamina diş uygulaması yapılır?”
Aslında lamina diş tedavisi dişte herhangi bir kesim ya da preparasyon uygulanmadan gerçekleştirilen işlemdir. Eğer bu tip uygulamalar söz konusuysa devreye daha farklı tedavi yöntemleri girmektedir.
Öncesinde Anestezi Uygulanır mı?
Lamina diş tedavisi herhangi bir cerrahi müdahale içermeyen bir kaplama yöntemi olması hasebiyle herhangi bir ağrı ya da sızı yaratmaz. Dolayısıyla anestezi ihtiyacı doğurmadığı için tedavi öncesi bu işleme gerek kalmaz.
Nasıl Uygulanır ve Ne Kadar Sürer?
Öncelikle kliniğimizde dijital ortamda hastalarımıza özel bir gülüş tasarlanır; ardından gerekli ölçümler eşliğinde laboratuvar ortamından porselen lamina kaplamalar oluşturulur. Bu süreç aşağı yukarı 1 hafta gibi bir sürede gerçekleşir. Diş yapımı tamamlandıktan sonra ise 15-20 dakika gibi bir sürede hastalarımızın dişlerinin üzerine yapıştırılır.
Avantajları Nelerdir?
Dişin mevcut yapısına herhangi müdahalede bulunulmaması, dişin sağlığının muhafaza edilmesi açısından oldukça faydalıdır. Tedavi sonrası hiçbir doku kaybı yaşanmadan estetik bir netice elde edilir. Ayrıca sağladığı doğal görünüm sayesinde gülüş estetiğine dair büyük kazanımlar sağlar.
Tavsiye Eder misiniz?
Klinik olarak gülüş estetiği açısından yarattığı olumlu neticeler sebebiyle, lamina veneer en çok tercih ettiğimiz yöntemlerden biridir. Tedavi bütünlüğü ve sonuçları itibariyle bu yöntemi tavsiye etmekteyiz.