Makaleler

Estetik Diş Hekimliği Nedir?

Estetik diş hekimliği, gülüşünüzün şeklini, rengini, hizasını, boyutunu, genel sağlığını ve işlevini iyileştiren bir diş hekimliği dalıdır.

Estetik Diş Hekimliği Nedir?

Estetik diş hekimliği, gülüşünüzün şeklini, rengini, hizasını, boyutunu, genel sağlığını ve işlevini iyileştiren bir diş hekimliği dalıdır. Gülüşünüzü mükemmelleştirmek aynı hedefe sahip olursa olsun, kozmetik diş hekimliği gülüşünüzün görünümünü iyileştirirken estetik diş hekimliği işlevsellik ve ağız sağlığı ile birlikte daha iyi bir görünüm hedefler. Bazen insanlar estetik diş hekimliğinden kozmetik diş hekimliği olarak bahsedebilirler, ancak ikisi de oldukça farklıdır.

Yontulmuş dişler, diş etlerinin çekilmesi, renksiz dişler, şekilsiz dişler veya dişleriniz arasında istenmeyen boşluklar gibi kendinizi bilinçli hissetmenize ve özgüveninizi düşürmenize neden olabilecek çeşitli diş problemleri vardır. Günümüz teknolojisinin yardımıyla diş hekimleri sağlıklı ve parlak bir gülümsemeye sahip olmamıza yardımcı olacak yetenek ve becerilere fazlasıyla sahiptir.

Eğer kozmetik diş hekimliği yaptırdıysanız, “Hollywood Smile” görünen bir gülümsemeniz olabilir; inci beyazı ve mükemmel şekilli. Estetik anlamda yapılan bir diş hekimliği tedavisi yaptırdıysanız, muhtemelen doğal görünen ve orijinal dişinizin rengine ve şekline uyan bir gülüşünüz olur.

Teknolojik gelişmeler sayesinde günümüzde bir hastanın görünüm ve gülüşünü hem sağlık hemde fonksiyon açısından konservatif yöntemlerle dahada iyileştirmek ve güçlendirmek mümkündür. Estetik Diş Hekimliği felsefesi mümkün olan en inandırıcı doğal diş dizisini kazandırırken onu en üst standartlara yükseltmek biçiminde tanımlanabilir.

Diş Hekimliği Tedavileri Nedir?

Estetik Bonding

Çatlamış veya yontulmuş dişleri onarır ve renk değişikliğinin düzeltilmesine yardımcı olabilir.

Diş Kaplamaları 

Dişler arasındaki boşlukları sabitleyin ve dişlerdeki çatlakları veya talaşları gizler. Diş minesini korumak veya renk değişikliğini eski haline getirmek için dişin üzerine yerleştirilen ince porselen tabakalardır.

Diş İmplantları 

Kalıcı veya çıkarılabilir olabilen eksik dişler için mükemmel bir çözümdür.

Diş Köprüleri 

Isırmayı iyileştirmek ve ağız şeklini korumak için dişler arasındaki boşluğu doldurmak için kullanılır. Kalıcıdırlar ve düzenli ağız bakımı gerektirirler.

Lamina Kaplamalar

Hasarlı, zayıf, çürüyen veya hassas bir dişi kapatan bir başlıktır. Yaprak doğal dişe benzer ve porselenden yapılmıştır.

Her geçen gün, genel görünümünüzü ve gülüşünüzün sağlığını daha iyi iyileştirmek için diş hekimliği teknolojileri gelişmektedir. Gülüşünüz konusunda güvensizseniz veya kozmetik bir diş hekimliği tedavisine ihtiyacınız varsa, DentNis Diş Kliniği gülümsemenizi olması gereken yere götürmenize yardımcı olabilir. Daha fazla beklemeden ve hemen bugün bir randevu oluşturmak için bizi arayın. Daha önce başarı ile yapılan tedavilerimize bir çok alteratif before arter görselleri ile  buradan ulaşabilirsiniz.

Estetik Diş Nedir?

Estetik diş, diş eti estetiği açısından dişlerin kendisi kadar sağlıklı diş eti dokusu ve görselliği olarakta önemlidir. Dişlerimiz ne kadar güzel olursa olsun, diş etlerindeki sağlıksız bir durum veya estetik bir problem her zaman olumsuz bir görüntü oluşturacaktır.

En sık görülen sorun diş eti iltihabına bağlı olarak diş eti kanaması, şişlik, morarma ve koyu renkli gözüken diş etleridir. Hekim tarafından doğru tedavinin ardından hasta ağız hijyenine dikkat ederse sorun kolaylıkla çözülebilir.

Diş Eti Çekilmeleri

Yaşlanmaya bağlı olarak diş eti iltihabı veya diş eti çekilmeleri meydana gelebilir. Buradaki en büyük sorun dişler arasındaki boşluklardır. Ayrıca diş eti çekilmesine bağlı olarak uzamış dişlerin ortaya çıkması estetiği olumsuz etkiler. Bu gibi durumlarda hastaya o bölgeleri kapatmak için diş eti operasyonları gerçekleştirebiliriz. Gelişen cerrahi teknikler ve teknolojik gelişmeler bu tedavinin başarı oranını yüksek derecede artırmaktadır.

Renk Sorunları

Farklı etnik kökenlere sahip hastalar için normal diş eti rengi farklıdır. Bu, hafif mercan pembesinden pembeye, melanotik pigmentasyonlarla hafiften ağıra kadar değişebilir. Özellikle esmer tene sahip bireyleri yaşadığı bir sorun; diş etinin pembe renginin belirli bölgelerde veya tüm diş eti bölgelerinde daha koyu olması durumudur. Melanin Pigmentasyonu adı verilen problemin tedavisi gelişen diş teknolojisi ile mümkün hale gelmiştir. 15 dakikalık lazer tedavisinin ardından bu renklenmeler kolaylıkla giderilebilir. Hasta sağlıklı ve daha estetik bir diş eti rengine kavuşabilir.

Renk Değişimi Nasıl Yapılır?

Geçmişteki endodontik hastalığa ve tedaviye bağlı koyu renkli dişler genellikle diş eti dokusunda görünür ve koyu renksiz bir diş eti görüntüsü olarak görünür. Bu durumlarda üç seçenek mevcuttur. İlk olarak, hazırlık marjı sınırları içinde bir hendek kullanarak diş eti altı olarak dişin dikkatli bir şekilde muamele edilmesi ve ardından ölçü ve geçicilikten önce opak bir reçine ile doldurulması, genellikle rengi bozulmuş diş eti görüntüsünü tamamen maskeleyecektir. İkinci yöntem, ışıkla aktive olan ağartma (diş beyazlatma) jeli kullanmak ve jeli bölgeye ve önceden hazırlanmış abutment yüzeyine yerleştirmektir. Jelin 15-20 dakikalık bir süre boyunca ışıkla aktivasyonu, genellikle renk değişikliğini büyük ölçüde azaltacaktır. Dişin çekirdek birikiminin bir kısmını veya tamamını ve süperoksol veya ışıkla etkinleştirilen ağartma jellerini kullanarak iç beyazlatmayı çıkarmak da renk değişikliğini azaltmaya yardımcı olacaktır. Üçüncüsü, üstteki dokuyu kalınlaştırmak ve böylelik le kökün renginin solmasını maskelemek için periodontal bağ dokusu aşılama yapılabilir.

Gölgeli Kök Tedavisi

Doğal dişin içinden geçen ışık, sadece taçta değil, kökte de bir yarı saydamlık yaratır. Metal bazlı veya opak bazlı seramik restorasyonların yerleştirilmesi ile ışık iletimi kaybolur, kök yapısında gölge oluşur. Bu gölge, marjinal dişeti dokularının ve kök yüzeyinin üzerini örten dokuların koyulaşmasına neden olabilir. Mümkün olduğunda, tamamen estetik bir bakış açısından seçilen restorasyon tamamen seramik bir restorasyon olacaktır. Bu tür bir restorasyonu kullanmanın her zaman mümkün olmadığı anlaşılmaktadır, ancak diş hekimi vakayı incelerken, gülüş tasarımının tüm parametrelerine göre hareket edecektir.