Bonding, dişin görsel bütünlüğünü estetik bir şekilde tamamlamak adına lokal olarak yapılan kompozit dolgu uygulamalarının genel adıdır.
Bonding, gülüş estetiği tedavi yöntemleri arasında yer alır.
Tedavi hangi durumlarda yapılır;
- Dişlerin arasında bir ayrıklık varsa
- Hastanın dişlerinde gülüşlerini ve yüz ifadelerini olumsuz yönde etkileyen bir karanlık alan söz konusuysa
- Hastanın dişlerinde kırılma meydana gelmişse
Estetik lamina diş ve zirkonyum diş kaplama yöntemlerinden kaçınmak istenilen durumlarda bu tedavimiz ile klinik olarak son derece başarılı ve estetik neticeler elde etmekteyiz.
Estetik diş dolgusunun lokal olarak uygulanması, tüm yüzeye uygulanan zirkonyum kaplama diş, lamina ya da yaprak kaplama diş gibi diğer ileri gülüş estetiği yöntemlerini belirli durumlarda gereksiz kılar. Böylelikle , estetik diş dolgusu ile çok daha pratik bir teknikle küçük estetik problemleri ortadan kaldırılarak gülüş estetiği tamamlanır. Estetik diş dolgusu uygulanacak bölgede küçük boşluklara cilalama işlemi yapılır ve bu sayede diş koruma altına alınmış olur. Ardından dişin kendi rengiyle uyumlu olan ileri tekniklerle elde edilmiş estetik diş dolgusu malzemesi dişinize hiç dokunulmadan ve herhangi aşındırma yapılmadan bir heykeltıraş edasıyla hekim tarafından bölgeye şekil verilerek uygulanır. Estetik diş dolgusu, tek seansta birkaç saat içerisinde tamamlanmış olur. Tedavi esnasında dişte aşındırma yapılmadığı için anestezi uygulaması gerekmemektedir ve bireyler hiçbir ağrı ya da sızı hissetmemektedir.
Bonding Tedavisi
Estetik dolgu uygulamalarının genelinde dişlere herhangi bir kesme ya da yüzey aşındırma işlemi yapılmamaktadır. Bu sayede estetik dolgu tedavisi ile dişlerinizin kendi yapısı muhafaza edilir; kompozit dolgu maddesi ile yapılan bonding estetik dolgu kendi dişinizle bir bütünlük göstererek asla ayırt edilemez bir görünüm sağlar. Nasıl ki kendi dişleriniz gerekli bakım ve temizlik sağlanmadığı takdirde zamanla lekelenmeye ve sararmaya maruz kalıyorsa aynı şekilde bonding uygulaması sonrasında da benzer durumlar yaşanmaktadır. Bu nedenle tedavi sonrası kendi dişlerinize gösterdiğiniz özen haricinde gerekli klinik muayeneleri de aksatmamanız bu dişlerin ömrü ve ağız içerisindeki estetik görünümü üzerinde belirleyici olacaktır.
Gerekli klinik muayeneleri aksatılmayan kendi dişleriniz nasıl ki sağlıklı bir şekilde ağzınızda varlığını sürdürüyorsa bonding estetik dolguyla yapılan dişleriniz de hiçbir fark olmaksızın ağzınızda varlığını sürdürecektir.
Bonding Hangi Durumlarda Uygulanabilmektedir?
Bonding, gülüş estetiği tedavi yöntemleri arasında yer alır.
Tedavi hangi durumlarda yapılır;
- Dişlerin arasında bir ayrıklık varsa
- Hastanın dişlerinde gülüşlerini ve yüz ifadelerini olumsuz yönde etkileyen bir karanlık alan söz konusuysa
- Hastanın dişlerinde kırılma meydana gelmişse
Yukarıdakilerden herhangi birine sahipseniz ve dişlerinizde önemli bir iyileşme ve daha güzel bir gülümseme görmek istiyorsanız, aradığınız çözüm DentNis Implantoloji Ve Estetik Diş Kliniği’nde Bonding tedavisindedir.
Bonding Uygulamasının Avantajları Nelerdir?
Estetik lamina diş ve zirkonyum diş kaplama yöntemlerinden kaçınmak istenilen durumlarda bonding tedavisi ile klinik olarak son derece başarılı ve estetik neticeler elde etmekteyiz.
Estetik diş dolgusunun lokal olarak uygulanması, tüm yüzeye uygulanan zirkonyum kaplama diş, lamina ya da yaprak kaplama diş gibi diğer ileri gülüş estetiği yöntemlerini belirli durumlarda gereksiz kılar. Böylelikle, estetik diş dolgusu ile çok daha pratik bir teknikle küçük estetik problemleri ortadan kaldırılarak gülüş estetiği tamamlanır. Estetik diş dolgusu uygulanacak bölgede küçük boşluklara cilalama işlemi yapılır ve bu sayede diş koruma altına alınmış olur. Ardından dişin kendi rengiyle uyumlu olan ileri tekniklerle elde edilmiş estetik diş dolgusu malzemesi dişinize hiç dokunulmadan ve herhangi aşındırma yapılmadan bir heykeltıraş edasıyla hekim tarafından bölgeye şekil verilerek uygulanır.
Bonding Nasıl Uygulanır?
Bonding estetik dolgu belirli şartlara uymakla birlikte tek seansta yapılan bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi yöntemini uygularken ilk yapılması gereken renk seçimidir. Hastanın diğer dişlerinin rengiyle uyumlu bir renk seçimi yapıldıktan sonra dişlerde eğer bir preperasyon veya bir aşındırma yapılacaksa bunun miktarı belirlenmelidir. Dişlerde aşırı bir çapraşıklık durumu olmadığı sürece veya herhangi bir seviye farklılığı olmadığı sürece preperasyon yapılmadan da bonding estetik dolgu uygulanabilir.
Renk seçimi ve preperasyon miktarı belirlendikten sonra dişin üzerine uygulanacak materyal tabaka tabaka renk geçişini sağlayacak sekilde uygulanır. Materyalde renk değişikliğinin olmaması ve uyum sağlaması açısından tabakalama yapıldıktan sonra cila ve tesviye aşamasına geçilir. Estetik olarak sonuçtan memnun olduğunu gördükten sonra tedavi tamamlanır. Hastanın sonuçtan mutlu olmasında oldukça önemli bir faktör olduğu için renk seçimi aşaması bu işlemdeki belki de en önemli aşamadır.
Estetik dolgu uygulamalarının genelinde dişlere herhangi bir kesme ya da yüzey aşındırma işlemi yapılmamaktadır. Bu sayede estetik dolgu tedavisi ile dişlerinizin kendi yapısı muhafaza edilir; kompozit dolgu maddesi ile yapılan bonding estetik dolgu kendi dişinizle bir bütünlük göstererek asla ayırt edilemez bir görünüm sağlar.
Bonding Diş Uygulaması Kaç Seans Sürer?
Estetik diş dolgusu, tek seansta birkaç saat içerisinde tamamlanmış olur. Tedavi esnasında dişte aşındırma yapılmadığı için anestezi uygulaması gerekmemektedir ve bireyler hiçbir ağrı ya da sızı hissetmemektedir.
Bonding Dişin Kullanım Ömrü Ne Kadardır?
Dişlerinizin bakımı, tedavi ömrünü uzatmaya yardımcı olur.
Bonding Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Tedavi sonrası kendi dişlerinize gösterdiğiniz özen haricinde gerekli klinik muayeneleri de aksatmamanız bu dişlerin ömrü ve ağız içerisindeki estetik görünümü üzerinde belirleyici olacaktır.
Gerekli klinik muayeneleri aksatılmayan kendi dişleriniz nasıl ki sağlıklı bir şekilde ağzınızda varlığını sürdürüyorsa bonding estetik dolguyla yapılan dişleriniz de hiçbir fark olmaksızın ağzınızda varlığını sürdürecektir.
Nasıl ki kendi dişleriniz gerekli bakım ve temizlik sağlanmadığı takdirde zamanla lekelenmeye ve sararmaya maruz kalıyorsa aynı şekilde bonding uygulaması sonrasında da benzer durumlar yaşanmaktadır.
Dişlerinizin bakımı, bonding ömrünü uzatmaya yardımcı olur.
Kişisel bakım ipuçları şunları içerir:
- Günde en az iki kez fırçalamak ve günlük diş ipi kullanmak
- Sert yiyecek ve şekerden kaçınmak
- Tırnaklarını yememek
- Lekeleri önlemek için işlemden sonraki ilk iki gün kahve, çay ve tütünden kaçınmak
- Her altı ayda bir düzenli diş temizliği planlamak
Bonding Uygulaması Fiyatları 2023
Bonding kişiden kişiye ve yapılacak olan diş tedavisine göre değişikli gösterecektir. Bonding fiyatları 2023 ve diş dolgusu fiyatları için ilgili sayfalarımıza göz atabilirsiniz.