Dikişsiz implant nedir? Belki de pek çok hasta için implant tedavisi operasyon esnasında açılan kesiler ve atılan dikişler nedeniyle korkutucu bir işlem olarak görülmektedir. Ağız içerisine uygulanan kesi ve dikiş işlemleri diş operasyonları konusunda bireyleri çekimser kılmaktadır.
Fakat klasik implant tedavilerinin aksine diş hekimliğindeki teknolojik ilerlemelerle artık kesi ve dikiş uygulanmadan da operasyon yapmak mümkün hale gelmiştir. Bu yönüyle kesi ve dikiş korkusu yaşayan hastalarımız için bu tedavi müjde niteliği taşımaktadır. “Flapless surgery” olarak adlandırılan dikişsiz lazerle implant ile hastaların tedavi sonrası iyileşme sürecindeki konforu da artmaktadır.
Bu teknik ile dijital diş hekimliğinin sağladığı pek çok kolaylığı görebilmekteyiz. Çünkü dikişsiz lazerle implant tekniği bütünüyle dijital diş hekimliği altyapısıyla gerçekleştirilen bir operasyondur.
Tedavi başlangıcında öncelikle hastanın tomografi ile ağız ve diş ölçümleri alınır; kemik ve yumuşak dokuların elde edilen 3 boyutlu görünümü dijital ortama aktarılır.
Bilgisayar ortamında dijital olarak dişsiz bölge yada bölgelere konulacak olan implantlar ideal yerlerine sanal olarak yerleştirilir. Bu şekilde 3-D olarak implantların konumlandırılması hastanın ağzında bölgenin cerrahi olarak açılmasına gerek bırakmaz. Dijital olarak yapılan planlama hasta için hazırlanan özel transfer anahtarları ile operasyon esnasında bölgeyi açmaya gerek bırakmadan implantın yapılmasını sağlar.
Kemiği çıplak gözle görmeye gerek kalmadan 3 boyutlu olarak analiz edildiği için stentler yardımıyla implantlar yerleştirilir. İmplantlar bilgisayarda yerleştirilmesi planlandığı gibi hastanın ağzına yerleştirilir.
Dikişsiz implant, diş hekimliğinde kullanılan minimal invaziv bir tekniktir. Bu yöntemde, geleneksel implant cerrahisinde olduğu gibi dikiş atılmasına gerek kalmaz.
İlk olarak, hastamızın ağız ve çene yapısı detaylı bir şekilde değerlendirilir. Bunun için genellikle röntgen veya tomografi kullanılır. Diş eti sağlığı ve kemik yoğunluğu kontrol edilir. Doktor koyulacak implantın; boyu, açısı, konumu ve tipini belirler. İşlem Lokal anestezi altında ağrısız bir şekilde yapılır. Diş etinde küçük bir delik açılır ve buradan çene kemiğine yerleştirilir bu aşamada dikiş atılmasına gerek yoktur. İmplant yerleştirildikten sonra, bölgeye özel bir iyileşme başlığı takılır. Ardından implantın çene kemiğiyle kaynaşması ve iyileşmesi beklenir, bu süre 3 ay kadar sürebilir bu sürede stabilizasyonda sağlanır. Tamamen iyileşmesinden sonra implant üstüne abutment ve yeni protez dişiniz takılır.
Lazerle implant tedavisinde kesi açılmadığı için herhangi bir doku zorlamasına bağlı tahribat oluşmaz ve daha atravmatik bir operasyon süreci oluşur. Böylelikle tedavi sonrası iyileşme süreci çok daha konforlu ve hızlı bir şekilde atlatılır.
Bedeninizin herhangi bir noktasına dikiş atılması düşüncesi pek çok bireyi korkuttuğu için bilhassa dikişsiz yapılıyor olması psikolojik anlamda rahatlatmaktadır. Dikişsiz lazerle implant yönteminde kesi ve dikiş atılmadığı için doku yaralanmaları ortadan kalkar; böylelikle hem enfeksiyon riski azalır hem de operasyon sonucunda ödeme bağlı şişlikler görülmez. Aynı şekilde tedavi sonrası iyileşme sürecinde de hasta ağrı hissetmez.
Bu yöntem teknik altyapı ve donanımla uygulanan bir tedavi olduğu için maliyetli bir işlemdir. Fakat lazerle implantı maliyetli hale getiren unsurlar aynı zamanda tedaviyi daha atravmatik, iyileşme sürecini daha konforlu hale getirdiği için sağladığı avantajlar bakımından yine dikişsiz implanta üstünlük sağlamaktadır. Dentnis Estetik Diş Kliniği olarak sağladığı avantajlar nedeniyle bizim de tercih etmekte olduğumuz bir yöntemdir.
Online
Randevu Alın