Makaleler

Amalgam Dolgu Sökümü Fiyatları 2024

Amalgam dolgu, diş çürümesinin neden olduğu boşlukları doldurmak için kullanılan bir diş dolgu maddesidir. Dünya çapında yüz milyonlarca hastada 150 yıldan fazla bir süredir kullanılmaktadır.

Amalgam Nedir? Amalgam Dolgu Söküm Fiyatları 2024

Amalgam dolgu, diş çürümesinin neden olduğu boşlukları doldurmak için kullanılan bir diş dolgu maddesidir. Dünya çapında yüz milyonlarca hastada 150 yıldan fazla bir süredir kullanılmaktadır.

Dental amalgam, sıvı (elemental) cıva ve gümüş, kalay ve bakırdan oluşan toz halindeki bir alaşımdan oluşan bir metal karışımıdır. Dental amalgamın yaklaşık% 50’si ağırlıkça cıva elementidir. Elementel civanın kimyasal özellikleri, bir amalgam oluşturmak için gümüş / bakır / kalay alaşımı partikülleri ile reaksiyona girmesine ve birbirine bağlanmasına izin verir.

Dental amalgam dolgular, gümüş görünümünden dolayı “gümüş dolgular” olarak da bilinir. İsmine rağmen, “gümüş dolgular” cıva elementi içerir.

Sıvı cıva ve amalgam macunu içeren bir kapsülün görüntüsü.Diş amalgamı yerleştirirken, diş hekimi önce çürüğü gidermek için dişi deler ve ardından amalgam dolgusunun yerleştirilmesi için diş boşluğunu şekillendirir. Daha sonra, uygun güvenlik koşulları altında, diş hekimi toz halindeki alaşımı sıvı civa ile karıştırarak bir amalgam macunu oluşturur. (Bu bileşenler, grafikte gösterildiği gibi diş hekimine bir kapsül içinde sağlanır.) Bu yumuşatılmış amalgam macunu hazırlanan boşluğa yerleştirilir ve şekillendirilerek hızla sertleşerek katı bir dolgu haline gelir.

Amalgam dolgusu yaptırmadan önce ne bilmeliyim?

Diş çürümesini tedavi etmek için hangi dolgu malzemesinin kullanılacağına karar vermek, siz ve diş hekiminiz tarafından yapılması gereken bir seçimdir.

Faydaları:

Dental amalgam dolgular güçlü ve uzun ömürlüdür, bu nedenle kırılma olasılıkları diğer bazı dolgulara göre daha azdır.

Dental amalgam, en ucuz dolgu malzemesi türüdür.

Amalgam Dolgu Zararları

Dental amalgam elementel cıva içerir. Solunabilen ve akciğerler tarafından absorbe edilebilen bir buhar şeklinde düşük seviyelerde cıva salmaktadır. Yüksek seviyelerde cıva buharına maruz kalma, beyin ve böbreklerdeki olumsuz etkilerle ilişkilidir.